Giv børn glæden ved at gå med briller

For de aktive børn kan briller synes at være en forhindring for dem. Måske har de aldrig gået med et par briller før. Børn lærer af deres forældre, så hvis ens egen indstilling overfor briller ikke er ovenud begejstring – kan man så bebrejde børnene for ikke at have dem på? Giv brille-glæden tilbage til barnet og vis i stedet, at det kan være en smart genstand.

Gør briller smarte

Briller kan give mange forskellige udtryk til ansigtet. Alt efter om brillen har et tyndt stel et bredt stel, helt ned til farven på stellet kan give ansigtet et helt nyt udtryk. Brillemode er noget, som skifter med tiden. I 80’erne var det populært med de helt store briller, gjort populære af blandt andet ikonet Elton John.

Man kan vise sine børn hvilke personer, de måske ser op til, der også går med briller. Ofte så er det fordi børn mangler nogle af spejle sig i. Hvis man som forælder, kun går med læsebriller, er det klart, at børnene ikke finder det naturligt at have brillerne på hele tiden. Det må man som forælder lave om på ved at vise dem vejen og skabe nogle eksempler.

Det kan godt være at man skal lede efter lidt inspiration udefra, men det betyder også, at barnet kan se optimalt hele tiden.

Ofte så ligger problematikken også i, at børnene får andre bivirkninger af at have dårligt syn. En af de hyppigste er især hovedpine. Det kan gøre barnet træt og irritabelt, hvor det ikke altid er helt let som forælder, fordi barnet ikke formår at udtrykke præcis, hvad der er galt.

Giv dem selvsikkerheden til at beholde brillerne på

Når man har overbevist sit barn om at briller er smarte og brillemode er en ting, så handler det om, at de skal lære at modstå presset fra de andre børn i skolen.

Børn har det med at udpege, hvad der er anderledes, så et barn med briller ville måske stå for skud for dette. Her er det meget vigtigt, at man lærer sit barn at stå imod, selvom de andre synes, at det ser mærkeligt ud.

Det er også en selvsikkerhed, at de stadigvæk ligner selv, når de har briller på. Mange voksne er nemlig for forfængelige til at ville gå med briller, og det kan også smitte nemt af på børnenes syn på briller.