Brug for en forældrerettesnor? Læs med i denne guide

Det er en omfattende opgave, man som forælder sætter sig selv på ved at få et barn. Det kræver meget af en person at opdrage et andet menneske og samtidig have sig selv med hele vejen. Derfor kan det nogle gange være rart at kunne finde et par råd eller en miniguide til, hvordan man skal være forælder.

Omsorg i spædbarnsstadiet

Lige når dit barn kommer til verden, er det ikke nødvendigvis selve opdragelsen af ham eller hende, der tæller mest. På det tidspunkt kan de alligevel ikke forstå kommandoer eller gøre noget forkert med vilje. Derfor handler det i højere grad om, hvordan du passer på det lille, kære væsen, når det udviser tegn på at have behov for bestemte ting og omsorg. Eksempelvis er sutter et meget effektfuldt middel, når barnet græder eller har brug for noget at distraheres med. Så kan man gemme en sparegris til senere i livet – se den her.

Skolelivet

Når dit barn når skolealderen, bliver det pludselig en stor og fremmed verden at præsentere dem for i modsætning til tidligere, hvor hele deres verden foregik i dagplejen, vuggestuen eller børnehaven og derhjemme. Hvis du taler entusiastisk omkring skolelivet og hjælper dit barn med at løse evt. konflikte på en konstruktiv måde, skal det hele nok forløbe nogenlunde. De sendes på en rejse videre i livet, hvor de lærer mere om selvstændighed og løsrivelse.

Økonomilære

Efterhånden, som tiden går, vil de nå en alder, hvor de vil kunne gavnes af at lære lidt om økonomi. De behøver ikke at blive sat ind i alle budgetlægningerne, regningsbetalingerne osv. Du kan sagtens nøjes med at træne deres økonomiske sans ved blot at forære dem en sparegris og forklare dem, at de penge, de lægger deri, kan de først bruge efter en vis periode. Dermed lærer de resultaterne af at spare op.