Få gang i kreativiteten med ler

Der er mange måder at være kreativ på i dag, og det er som om, at flere og flere danskere begynder at indse, hvor berigende det kan være at få gang i de kreative gener, som mange af os ikke har set meget til, siden vi var børn.

Kreativitet kan komme i mange forskellige former, og måske er det overhovedet ikke vigtigt, hvordan den rent faktisk kommer til udtryk. For mange vil det at sætte sig ned med et projekt og fremstille noget være nok til at gøre hele den kreative proces nyttig.

Skab minder og keramik til hjemmet

Der er dog andre, som vil være mere tilbøjelige til at prikke hul på kreativiteten, hvis denne er forbundet med et formål. Med ler til keramik bliver dette behov udfyldt.

Når du lader din kreativitet løbe frit i forbindelse med lertøj, der ender i smukke keramiske former, som kan bruges rundt omkring i hjemmet, er du både med til at skabe minder, som du længe kan se tilbage på, og keramik som har reelle formål i hverdagen.

Det kan dog i denne sammenhæng dog være nødvendigt at øve sig et par gange, men det er heldigvis også en helt naturlig del af at være kreativ.

Når voksne også lader kreativiteten tage over

Mange voksne har en tendens til at holde sig tilbage, når det kommer til at fordybe sig i de meget kreative processer. Det er som om, at der er en idé om, at kreativiteten er noget, der hører barndommen til. Men denne tankegang skal absolut udfordres.

Der er helt sikkert mange fordele ved at tage de kreative processer med ind i voksenlivet. Det kan for mange først og fremmest være en god måde til at få tankerne over på noget helt andet, og på den måde bliver kreativiteten altså det frirum, som vi alle har brug for.