Er du også hoppet på strikke-bølgen?

Måske er en bølge ikke det bedste billede på, hvad strikketrenden indebærer. Der er nok nærmere tale om et stillesiddende billede, et maleri af en kvinde, der koncentreret arbejder med sine hænder og selv fremstiller noget, hun vil forære eller selv bære, når det er færdigt. At strikke er på en og samme tid at udnytte tiden og at slappe af. Måske endda også en måde at undgå at spise for mange chips om fredagen. Hvis man kan få for mange. Noget, der er svært at få for meget af, er inspiration til nye strikkeprojekter. Her kommer lidt idéer.

Hvor finder du dine opskrifter?

Svaret kunne have været en kogebog, men hvis du er godt inde i strikkejargonen, og selv er begyndt at researche og finde nye udfordringer, kender du alt til strikkeopskrifter. Men det er ikke sikkert, du er klar over, hvor stort det er online. Der findes utroligt mange hjemmesider med opskrifter og mærker, der specialiserer sig i et bestemt håndarbejde, se for eksempel Petiteknit opskrifter, hvis du er interesseret i at strikke en god sweater, cardigan eller måske endda en t-shirt i strik. Alt kan strikkes, det er kun fantasien, der sætter grænser.

What’s next?

Hvis du har været igennem den klassiske sweater, og hvis du godt kunne tænke dig et nyt projekt, der ikke tager så lang tid og så mange timer på sofaen, kunne du lede efter opskrifter på eksempelvis strømper, tasker eller huer. Måske er det nok at glemme ærmerne og strikke en vest eller slipover? Du kan også gå den anden vej og tænke; jeg skal bare i gang med det der gigantiske tæppe til min sofa! Eller en god vintersweater i et kompliceret mønster, som du kan blærer dig med til næste vinter. Det fede med strikkeopskrifter er, at de giver dig modellen, men du kan selv vælge garnet og derfor farverne.